InteLLigence
 


Πρόσφατα Νέα

Παρουσίαση του έργου ViP - Visit Planner recommender system

2021-11-03
Την Παρασκευή 29/10/2021, και ωρα 11:00, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου: «Visit Planner: Ολοκληρωμένη Υπηρεσία Ενημέρωσης και Σχεδιασμού Περιήγησης και Δραστηριοτήτων για Τουρισμό Κρουαζιέρας βασισμένη σε Υβριδικά Συστήματα Σύστασης Πληροφορίας», με την συμμετοχή των συνεργαζόμενων φορέων του έργου και τοπικούς παράγοντες του τομέα του Τουρισμού. Τους συνεργαζόμενους φορείς του έργου αποτελούν το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο Κρήτης (εργαστήριο inteLLigence, με υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γιώργο Χαλκιαδάκη), ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Αγίου Νικολάου και η NetMechanics Ε.Π.Ε.. (Δελτίο Τύπου).

Δεύτερη θέση για τον πράκτορα TUC-TAC στο διεθνή διαγωνισμό PowerTAC 2021.

2021-10-30
Μετά τη στέψη του ως πρωταθλητή του PowerTAC το 2020, ο πράκτορας λογισμικού TUC-TAC τερμάτισε 2ος στον φετινό διαγωνισμό PowerTAC. Φέτος, την ομάδα αποτελούσαν ο μεταπτυχιακός φοιτητής Σταύρος Ορφανουδάκης, και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Χαλκιαδάκης (σε συμβουλευτικό ρόλο).

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού φαίνονται εδώ: final results

Στο PowerTAC 2021 πήραν μέρος 10 ερευνητικές ομάδες από όλο τον κόσμο(Γερμανία, Κροατία, Ινδία, ΗΠΑ, Μεξικό, Ελλάδα), αλλά μόνο 7 από αυτές περάσαν στην τελική φάση του διαγωνισμού. Σε αυτόν το ετήσιο διαγωνισμό, έξυπνοι πράκτορες από πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, παίρνουν το ρόλο των “διαμεσολαβητών-παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας”, και προσπαθούν μέσα σε ένα ανταγωνιστικό προσομοιωμένο περιβάλλον να κατακτήσουν την αγορά χρησιμοποιώντας τις ικανότητες τους στην λιανική και στην χονδρική αγορά ενέργειας. Η ομάδα TUC-TAC αποτελείται από μέλη του εργαστηρίου InteLLigence της σχολής ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης, και αναπτύσσει ευφυείς πράκτορες λογισμικού για να συμμετάσχουν σε διάφορους διαγωνισμούς τεχνητής νοημοσύνης από το 2012.

Η στρατηγική νίκης του πράκτορα TUC-TAC χρησιμοποιεί τεχνικές Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) και Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning), έτσι ώστε να προσφέρει ανταγωνιστικά συμβόλαια ώστε να διευρύνει την πελατειακή του βάση, ώστε να μεγιστοποιεί τα κέρδη του ενώ ταυτόχρονα καταφέρνει να περιορίζει τα έξοδα του (λχ αγοράς ενέργειας ή πληρωμής διαφόρων τελών) σε αυτό το εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ο TUC-TAC 2021 που έλαβε μέρος στον φετινό διαγωνισμό είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση που επικεντρώθηκε στην μείωση των ζημιών σε ακραία σενάρια παιχνιδιού.


Υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση σε μεταπτυχιακό φοιτητή

2021-09-28
Ο μεταπτυχιακός φοιτητής μας Ερρίκος Στρεβινιώτης είναι ένας από τους 12 φετινούς υποτρόφους του Ιδρύματος Ωνάση για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα. Το μεταπτυχιακό του Ερρίκου είναι στον Τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και των Πολυπρακτορικών Συστημάτων, με έμφαση στα Recommender Systems (εμπνεόμενο και από Computational Social Choice). Ο Ερρίκος Στρεβινιώτης εκπονεί τη μεταπτυχιακή του εργασία υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Γεωργίου Χαλκιαδάκη. Από το 1978 το ίδρυμα Ωνάση χορηγεί υποτροφίες σε Έλληνες για διδακτορικές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και σε αλλοδαπούς για μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα στην Ελλάδα. Συνολικά ο αριθμός υποτρφόφων του ιδρύματος ανέρχεται στις 7.317 μέχρι σήμερα. Για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, το ίδρυμα Ωνάση χορήγησε συνολικά 88 υποτροφίες: 76 για σπουδές στο εξωτερικό (41 για μεταπτυχιακές και 35 για διδακτορικές) και 12 για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το ίδιο το ίδρυμα, η επιλογή των υποτρόφων έγινε με κριτήριο την ακαδημαϊκή αριστεία και μέσω ενός αξιοκρατικού συστήματος αξιολόγησης από κορυφαίους επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού και ακαδημαϊκούς. Οι κλάδοι στους οποίους δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση ήταν μεταξύ άλλων η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Μηχανική Μάθηση, η Ρομποτική, η Μοριακή Βιοϊατρική/Βιοκαινοτομία και η Υπολογιστική Γλωσσολογία. Οι επιλεγμένοι κλάδοι και οι ειδικεύσεις συνδέονται με τις δράσεις του Ιδρύματος Ωνάση, που δίνουν έμφαση στην καινοτομία και στις επαναστατικές τεχνολογίες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του ιδρύματος Ωνάση:link

Βραβείο Καλύτερου Άρθρου με Πρώτο Συγγραφέα Φοιτητή στο IEEE IST 2021

2021-09-10
Το άρθρο «Dual-Branch CNN for the Identification of Recyclable Materials», με πρώτο συγγραφέα τον μεταπττυχιακό φοιτητή του InteLLigence Lab, Αντώνιο Βογιατζή και συν-συγγραφείς τους Γεώργιο Χαλκιαδάκη, Κωνσταντία Μοιρογιώργου, Γιώργο Λιβανό, Μαρία Παπαδογιωργάκη και Μιχάλη Ζερβάκη, έλαβε Βραβείο Καλύτερου Άρθρου με Πρώτο Συγγραφέα Φοιτητή στο Διεθνές Συνέδριο 2021 IEEE International Conference on Imaging Systems and Techniques.

Τρία άρθρα έγιναν δεκτά στο κορυφαίο συνέδριο AAMAS-2021 !!

2020-12-18
Τα ακόλουθα άρθρα έγιναν δεκτά ως πλήρη άρθρα στο κορυφαίο συνέδριο AAMAS-2021, the 20th Int. Conf. on Autonomous Agents and Multiagent Systems (acceptance rate: ~25%): 1. Dimitrios Troullinos, Georgios Chalkiadakis, Ioannis Papamichail and Markos Papageorgiou: "Collaborative Multiagent Decision Making for Lane-Free Autonomous Driving" και 2. Ryan Beal, Georgios Chalkiadakis, Timothy Norman, and Sarvapali D. Ramchurn: "Optimising Long-Term Outcomes using Real-World Fluent Objectives: An Application to Football". Επιπλέον, το ακόλουθο άρθρο έγινε δεκτό στο συνέδριο ως extended abstract: 3. "A succinct representation scheme for cooperative games under uncertainty"

Πράκτορας Τεχνητής Νοημοσύνης που αναπτύχθηκε στο εργαστήριο InteLLigence ανακηρύσσεται νικητής σε διεθνή διαγωνισμό αγοραπωλησίας ενέργειας

2020-11-16
Ο πράκτορας λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης με όνομα TUC-TAC ανακηρύχθηκε νικητής στον διεθνή διαγωνισμό PowerTAC-2020. Σε αυτόν το ετήσιο διαγωνισμό, έξυπνοι πράκτορες από πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, παίρνουν το ρόλο των “διαμεσολαβητών-παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας”, και προσπαθούν μέσα σε ένα ανταγωνιστικό προσομοιωμένο περιβάλλον να κατακτήσουν την αγορά χρησιμοποιώντας τις ικανότητες τους στην λιανική και στην χονδρική αγορά ενέργειας. Η ομάδα TUC-TAC αποτελείται από μέλη του εργαστηρίου InteLLigence της σχολής ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης, και αναπτύσσει ευφυείς πράκτορες λογισμικού για να συμμετάσχουν σε διάφορους διαγωνισμούς τεχνητής νοημοσύνης από το 2012.


Φέτος, η ομάδα αποτελείται από τους προπτυχιακούς φοιτητές Σταύρο Ορφανουδάκη και Στέφανο Κοντό, τον μεταδιδακτορικό ερευνητή Χάρη Ακασιάδη, και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γεώργιο Χαλκιαδάκη. Οι βασικοί αλγόριθμοι που αποτελούν τον φετινό πράκτορα TUC-TAC αναπτύχθηκαν από τον φοιτητή Σταύρο Ορφανουδάκη στα πλαίσια της διπλωματικής του εργασίας. Η στρατηγική νίκης του πράκτορα TUC-TAC χρησιμοποιεί​ τεχνικές Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) και Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning), έτσι ώστε να προσφέρει ανταγωνιστικά συμβόλαια ώστε να διευρύνει την πελατειακή του βάση, ώστε να μεγιστοποιεί τα κέρδη του ενώ ταυτόχρονα καταφέρνει να περιορίζει τα έξοδα του (λχ αγοράς ενέργειας ή πληρωμής διαφόρων τελών) σε αυτό το εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον. Η στρατηγική του TUC TAC θα αναλυθεί στην επιστημονική συνάντηση "Policy, Awareness, Sustainability and Systems (PASS-2020), που θα λάβει χώρα διαδικτυακά στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2020.

Δύο άρθρα έγιναν δεκτά στο κορυφαίο συνέδριο AAMAS-2020!!

2020-01-15
Τα ακόλουθα άρθρα έγιναν δεκτά ως πλήρη άρθρα στο κορυφαίο συνέδριο AAMAS-2020, the 19th Int. Conf. on Autonomous Agents and Multiagent Systems (acceptance rate: 23%): 1. Riccardo Sartea, Georgios Chalkiadakis, Alessandro Farinelli, and Matteo Murari: Bayesian Active Malware Analysis. 2. Ryan Beal, Georgios Chalkiadakis, Timothy Norman, and Sarvapali D. Ramchurn: Optimizing Game Tactics in Football.

Ευκαιρίες για χρηματοδοτούμενες μεταπτυχιακές σπουδές.

2019-12-12
Αναμένεται να υπάρξουν δύο (2) χρηματοδοτούμενες θέσεις για μεταπτυχιακούς φοιτητές/μεταπτυχιακές φοιτήτριες, που θα εκπονήσουν μεταπτυχιακή εργασία σχετική με Συστήματα Συστάσεων υπό την επίβλεψη του Αναπλ. Καθ. Γ. Χαλκιαδάκη. Πληροφορίες (και προγραμματισμός συνεντεύξεων) μέσω (προσωπικού) email, μετά τις 20/2/2020.

Συμπροεδρία του Συνεδρίου EUMAS-2020

2019-12-12
Ο Αν. Καθ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης θα είναι συν-πρόεδρος (με αρμοδιότητες Προέδρου Προγράμματος Συνεδρίου) στο 17th European Conference on Multi-Agent Systems (22-23 April 2020 @Θεσσαλονίκη, Ελλάδα). Το EUMAS είναι το ετήσιο επιστημονικό συνέδριο που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του European Association for Multi-Agent Systems.

Βραβείο Καλύτερου Άρθρου με Πρώτο Συγγραφέα Φοιτητή στο KSEM-2019!

2019-08-30
Το άρθρο "Extracting hidden preferences over partitions in hedonic cooperative games" (http://tiny.cc/y5dzbz ) έλαβε το Βραβείο Καλύτερου Άρθρου με Πρώτο Συγγραφέα Φοιτητή στο 12th International Conference on Knowledge Science, Engineering, and Management (https://ksem2019.unipi.gr/)!

Συνδιοργάνωση του 1ου AAAI Workshop on AI in Team Sports που θα λάβει χώρα στα πλαίσια του AAAI-2020 στην Νέα Υόρκη (Φεβρουάριος 2020).

2019-08-28
Sports is a domain that has grown significantly over the last 20 years to become a key driver of many economies. According to a recent report, the estimated size of the global sports industry is $1.3 trillion, and has an audience of over 1 billion. As the market has grown so has the amount of data that is collected. This means that there are a number of challenging problems in sports to predict and optimise performance but, so far, such problems have largely been dealt with by domain experts (e.g., coaches, managers, scouts, and sports health experts) with basic analytics. The growing availability of datasets in sports presents a unique opportunity for the artificial intelligence (AI) and machine learning (ML) communities to develop, validate, and apply new techniques in the real world. In team sports, real-world data is available over long periods of time, about the same individuals and teams, in a variety of environmental contexts, thereby creating a unique live test-bed for AI and ML techniques. While research in AI for team sports has grown over the last 20 years, it is as yet unclear how they relate to each other or build upon each other as they tend to either focus on specific types of team sports or specific prediction and optimisation problems that are but one part of the whole field. Hence, this workshop will help fuel discussions in the area and bring together the AI and sports analytics communities to encourage new research that will benefit both communities and industry.

Άρθρο επίδειξης πρωτότυπου συστήματος θα διαγωνιστεί για χρηματοδοτούμενο από την IBM Βραβείο Καλύτερου Άρθρου Επίδειξης στο διεθνές συνέδριο PAAMS-2019

2019-03-16
Το άρθρο επίδειξης πρωτότυπου συστήματος "AncientS-ABM: A Novel Tool for Simulating Ancient Societies" (https://goo.gl/HTAasa), έγινε δεκτό για παρουσίαση στο 17th International Conference on Prestigious Applications for Multi-Agent Systems, και θα διαγωνιστεί για το χρηματοδοτούμενο από την IBM Βραβείο Καλύτερου Άρθρου Επίδειξης του συνεδρίου (αξίας 2000 ευρώ).

Συνδιοργανώνουμε το workshop για τα "Είκοσι χρόνια του Τιμήματος της Αναρχίας (20PoA)"

2019-02-19
Είκοσι χρόνια μετά τη δημοσίευση του πρώτου άρθρου των Κουτσουπιά-Παπαδημητρίου για το "Τίμημα της Αναρχίας", ένα workshop για να τιμήσει και να αδράξει μαθήματα από τις σχετικές επιστημονικές δουλειές θα διοργανωθεί εδώ στα Χανιά, στο κτίριο της Σχολής ΗΜΜΥ.

Οργανώνουμε το Θερινό Σχολείο του European Association for Artificial Intelligence, ACAI-2019!

2019-02-08
Το θερινό Σχολείο Advanced Course on Artificial Intelligence (ACAI-2019) θα λάβει χώρα στο κτίριο της Σχολής ΗΜΜΥ, μεταξύ 1-5 Ιουλίου. Ευκαιρίες για υποτροφίες! Περισσότερα στο http://acai2019.tuc.gr

Οργανώνουμε το Θερινό Σχολείο της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης, HAISS-2019!

2019-02-08
Το HAISS-2019 θα λάβει χώρα στο κτίριο της Σχολής ΗΜΜΥ, μεταξύ 1-5 Ιουλίου. Ευκαιρίες για υποτροφίες! Περισσότερα στο http://acai2019.tuc.gr

Τρία άρθρα δεκτά (μετά από πλήρη κρίση) για παρουσίαση και δημοσίευση στα πρακτικά του EUMAS-2018

2018-11-05
Three scientific articles, co-authored by Assoc. Prof. Georgios Chalkiadakis and some of his current (Konstantia Xenou; Athina Georgara; Thaleia Ntiniakou) and former (Michail-Angelos Papilaris) students, were accepted for presentation and publication in the proceedings of the 16th European Conference on Multi-Agent Systems (EUMAS-2018)

Συμμετοχή στην Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Συνεδρίου 18th International Conference on Autonomous Agents and Multiagent Systems (AAMAS-2019)

2018-09-20
Ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης θα συμμετέχει στην Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Συνεδρίου 18th International Conference on Autonomous Agents and Multiagent Systems (AAMAS-2019) έχοντας το ρόλο του Υπευθύνου Εκθέσεων. Το AAMAS είναι το κορυφαίο διεθνές συνέδριο στον τομέα των Πολυπρακτορικών Συστημάτων.

H μεταπτυχιακή μας φοιτήτρια Κωνσταντία Ξένου προκρίθηκε στον τελικό του Automated Negotiating Agents Competition (ANAC) 2018

2018-07-02
Ο ηλεκτρονικός πράκτορας διαπραγματεύσεων “ConDAgent” που ανέπτυξε η μεταπτυχιακή μας φοιτήτρια Κωνσταντία Ξένου προκρίθηκε στον τελικό του Automated Negotiating Agents Competition (ANAC) 2018 / ANAC Genius Multialateral Negotiation League, που θα γίνει στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, στα πλαίσια του 27ου Διεθνούς Συνεδρίου Τεχνητής Νοημοσύνης/23ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Τεχνητής Νοημοσύνης (IJCAI-ECAI-2018).

Tutorial στο AAMAS-2018

2018-07-01
Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Χαλκιαδάκης θα συνδιδάξει το tutorial "From Game Theory to AI in Games” (μαζί με τον Καθ. Γ. Γιαννακάκη από το Πανεπιστήμιο της Μάλτας), στα πλαίσια του 17ου Διεθνούς Συνεδρίου Αυτόνομων Πρακτόρων και Πολυπρακτορικών Συστημάτων (AAMAS-2018), που θα γίνει τον Ιούλιο του 2018 στην Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας 2018

2018-05-12
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας 2018, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γιώργος Χαλκιαδάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta στη Λευκωσία την Πέμπτη 17 Μαϊου, ώρα 17:30. Θέμα της ομιλίας του είναι “Η Τεχνητή Νοημοσύνη στη Ζωή μας”. Σύνοψη των θεμάτων που θα πραγματευτεί η ομιλία του περιλαμβάνεται στην ακόλουθη συνέντευξή του.

Board of Directors of the European Association for Multi-Agent Systems (EURAMAS)

2018-03-22
Ο Αναπλ. Καθ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης εκλέκτηκε για τετραετή θητεία στο Board of Directors του European Association for Multi-Agent Systems (EURAMAS).

Εκπόνηση χρηματοδοτούμενου PhD στο intersection των Smart Grid, HCI, and AI/MAS research

2017-12-21
The successful candidate will be co-supervised by Vassilis Vlachokyriakos (University of Newcastle, Open Lab) and Georgios Chalkiadakis (Technical University of Crete, InteLLigence Lab). The successful candidate will be co-supervised by Vassilis Vlachokyriakos (University of Newcastle, Open Lab) and Georgios Chalkiadakis (Technical University of Crete, InteLLigence Lab). Deadline for Applications: 29 January 2018. Please contact V. Vlachokyriakos and G. Chalkiadakis before applying, since a nomination process is involved in order for funding to be secured. Details at the link provided above.



Παλαιότερες Δραστηριότητες

Ιούλ-2016   AGT@IJCAI-2016: The 2nd IJCAI Workshop on Algorithmic Game Theory

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Over the past fifteen years, research in theoretical computer science (TCS), artificial intelligence (AI), and microeconomics has joined forces to tackle problems involving incentives and computation. This research field, commonly named Algorithmic Game Theory (AGT), is becoming increasingly more relevant due to the prominence of the Internet as the computing platform. The Internet pairs the concepts of market and computation, thus paving the way to cross fertilization. AI, in particular, plays a double role in this new connected world. On one hand, we have intelligent algorithms working on our behalf, buying and selling physical and virtual goods at tantalizing speed, sharing sensitive and/or private user information, and in general trying to react rationally to complex incentives. On the other hand, algorithms form the infrastructure of the net, mediating the interaction of both humans and machines, and operating as mechanisms that impose incentives. Due to the invasive presence of incentives and the importance of rationality in decision making, the research in AGT is rooted in and has applications for a number of different academic disciplines. This is witnessed by the ever growing list of contributions published in classical TCS/AI venues as well as the creation of dedicated academic conferences and journals. With this workshop, we intend to bring together the rich variety of scientists that IJCAI attracts in order to have a multidisciplinary forum within which discuss and analyze current and novel challenges that the research in AGT faces. The workshop fits particularly well with the recent IJCAI Computer and Thought Awards; indeed, in the last 20 years, 6 out of the 12 winners had worked on topics in the intersection of AI and economics/AGT: specifically, Sarit Kraus (1995), Nicholas Jennings (1999), Tuomas Sandholm (2003), Peter Stone (2007), Carlos Guestrin (2009) and Vincent Conitzer (2011).

Μάι-2016   The 1st SETN WORKSHOP ON AI FOR THE SMART GRID (AI4SG)

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
The transition to a new generation of electricity networks, the so-called Smart Grid, that will be able to make efficient use of renewable energy sources, support real time and efficient demand response, as well as the large scale deployment of electric vehicles (EVs) are vital should the climate change is to be controlled. However, in order for such a transition to be successful, a number of problems must be solved. Artificial intelligence (AI) and multi-agent systems (MAS) techniques and methodologies can be instrumental in addressing sustainability problems and questions, for example to increase the efficiency and effectiveness of the way we manage and allocate our natural and societal resources. This will also enrich and transform AI, by providing new challenges. Moreover, the IEEE Intelligent System Applications subcommittee has recently recognized the usefulness of Artificial Intelligence (AI) approaches in solving key power system challenges. As such, an increasing number of publications in leading AI and MAS conferences and journals address Smart Grid-related problems, and a number of relevant workshops have already appeared in leading AI and MAS conferences (e.g. the AAAI-15 Workshop on Computational Sustainability, the AAAI-16 Workshop on AI for Smart Grids and Smart Buildings, and others). Against this background, the aim of this workshop is to bring together researchers from the AI, power systems and transportation communities, and function as a place for recent advancements in this field to be presented and discussed. This workshop will be dedicated to papers concerned with innovative notions, models, algorithms, techniques, methodologies, and systems, in order to address problems in the field of AI and the Smart Grids. AI4SG will be held in conjunction with the 9th Hellenic Conference on Artificial Intelligence (SETN-16).

Ιούλ-2015   AGT@IJCAI-2015: The First IJCAI Workshop on Algorithmic Game Theory

Buenos Aires, Argentina
Over the past fifteen years, research in theoretical computer science (TCS), artificial intelligence (AI), and microeconomics has joined forces to tackle problems involving incentives and computation. This research field, commonly named Algorithmic Game Theory (AGT), is becoming increasingly more relevant due to the prominence of the Internet as the computing platform. The Internet pairs the concepts of market and computation, thus paving the way to cross fertilization. AI, in particular, plays a double role in this new connected world. On one hand, we have intelligent algorithms working on our behalf, buying and selling physical and virtual goods at tantalizing speed, sharing sensitive and/or private user information, and in general trying to react rationally to complex incentives. On the other hand, algorithms form the infrastructure of the net, mediating the interaction of both humans and machines, and operating as mechanisms that impose incentives. Due to the invasive presence of incentives and the importance of rationality in decision making, the research in AGT is rooted in and has applications for a number of different academic disciplines. This is witnessed by the ever growing list of contributions published in classical TCS/AI venues as well as the creation of dedicated academic conferences and journals. With this workshop, we intend to bring together the rich variety of scientists that IJCAI attracts in order to have a multidisciplinary forum within which discuss and analyze current and novel challenges that the research in AGT faces. The workshop fits particularly well with the recent IJCAI Computer and Thought Awards; indeed, in the last 20 years, 6 out of the 12 winners had worked on topics in the intersection of AI and economics/AGT: specifically, Sarit Kraus (1995), Nicholas Jennings (1999), Tuomas Sandholm (2003), Peter Stone (2007), Carlos Guestrin (2009) and Vincent Conitzer (2011).

Μάι-2015   The 6th Workshop on Cooperative Games in Multiagent Systems

Istanbul, Turkey
CoopMAS-2015@AAMAS-2015

Οκτ-2014   Το Interact στο διαγωνισμό FI-WARE Excellence Challenge 2014

Las Palmas de Gran Canaria, Ισπανία (13-17 Οκτωβρίου, 2014)
Το ερευνητικό έργο “Interact” θα συμμετάσχει στην πρώτη φάση του FI-WARE Excellence Challenge που θα πραγματοποιηθεί απο 13 έως 17 Οκτ 2014 στο Startup Weekend FI-WARE Canarias edition, στο Πανεπιστήμιο Las Palmas de Gran Canaria. To "Interact", κατατάσσεται ήδη μέσα στα πρώτα 38 απο τα 700 έργα που πήραν μέρος και χρηματοδοτήθηκαν απο τον διαγωνισμό FI-WARE Challenge 2014 στο Sao Paolo της Βραζιλίας και αξιοποιεί της υπηρεσίες cloud computing για αναγνώριση κινήσεων χρησιμοποιώντας σύγχρονους αισθητήρες κίνησης. Το εργο αποτελεί μέρος των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Εργαστήριου Προγραμματισμού & Τεχνολογίας Ευφυών Υπολογιστικών Συστημάτων που ανήκει στη Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ιούλ-2014   16ο European Agent Systems Summer School (EASSS 2014)

Χανιά, Ελλαδα (14-18 Ιουλίου, 2014)
Διοργάνωση του 16ου European Agent Systems Summer School (EASSS 2014) στη Σχολή ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης (14-18 Ιουλίου 2014).

Μάι-2014   5ο Workshop on Cooperative Games in Multiagent Systems

Παρίσι, Γαλλία (5-6 Μαϊου, 2014)
Ο Επίκ. Καθ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης είναι συνδιοργανωτής του 5ου Workshop on Cooperative Games in Multiagent Systems (@AAMAS conference, Paris, France, May 2014).

Μάρ-2014    Future Internet Assembly | Athens 2014 | Reshaping Infrastructure For Innovation

Αθήνα, Ελλάδα (18-20 Μαρτίου, 2014)
Τα μέλη του Εργαστηρίου Προγραμματισμού & Τεχνολογίας Ευφυών Υπολογιστικών Συστημάτων (Intelligence Systems Lab) συμμετέχουν στην εκδήλωση του Future Internet Assembly (FIA) 2014 στην Αθήνα, προκειμένου να παρουσιάσουν τη δουλειά που έκαναν στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου FI-STAR. Το FIA Athens 2014 συγκεντρώνει το Μάρτιο στην Αθήνα τους βασικούς ενδιαφερόμενους του ευρωπαϊκού Internet που θα αναδιαμορφώσουν τη μελλοντική υποδομή του Διαδικτύου για την υποστήριξη της Καινοτομίας. Στο FIA Athens 2014, η ομάδα του εργαστηρίου διαθέτει μια έκθεση του καινοτόμου έργου Interact, το οποίο θα παρουσιάσει στους άλλους συμμετέχοντες, δίνοντας μια hands-on εμπειρία από το πιο πρόσφατο πρωτότυπο που έχει υλοποιήσει. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα της FIA (https://www.fi-athens.eu).

Ιαν-2014   Συμμετοχή σε διαγωνισμό στο Campus Party, Βραζιλία 2014, που οργανώνεται από το FI-WARE

Σάο Πάολο, Βραζιλία (27-31 Ιανουαρίου, 2014)
Συμμετοχή του εργαστηρίου με το έργο Interact (μια cloud υπηρεσία με αισθητήρα κίνησης για αναγνώριση χειρονομίών). Το Interact είναι ένα από τα 40 έργα (ανάμεσα σε 700 συμμετοχές) από όλο τον κόσμο που θα διαγωνιστούν στον τελικό στο Campus Party, Βραζιλία 2014, όπως αναφέρεται από το FI-WARE! Το έργο είναι ενσωματωμένο στην υποδομή cloud intellicloud του Εργαστηρίου Intelligence Systems του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η γενική ιδέα είναι ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να εκφράσουν μέσω των χεριών τους, τους εαυτούς τους , τη ζωή τους και να ζήσουν σε Smart Cities. Έτσι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αισθητήρες κίνησης επόμενης γενιάς ως μέρος των καθημερινών δραστηριοτήτων τους αλληλεπιδρώντας με εφαρμογές FI (Future Internet).

Το έργο χρησιμοποιεί συσκευές αναγνώρισης κίνησης, προκειμένου να προσφέρει μια cloud υπηρεσία με αισθητήρα κίνησης για μετατροπή χειρονομιών σε φωνή και κείμενο.

Ιούλ-2013   1ο Θερινό Σχολείο Πολυπρακτορικών Συστημάτων (CretaMASSS-2013) / 3ο Ελληνικό Θερινό Σχολείο Τεχνητής Νοημοσύνης (HAISS'13-Agents) στα Χανιά

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Πολυτεχνειούπολη Κουνουπιδιανών, Πολυτεχνείο Κρήτης, Χανιά
Διοργάνωση του 1ου Θερινού Σχολείου Πολυπρακτορικών Συστημάτων (CretaMASSS-2013) υπό την αιγίδα του IFAAMAS (International Foundation of Autonomous Agents and Multiagent Systems) στην Ελλάδα! Το Σχολείο αποτελεί παράλληλα και την "ενσάρκωση" του 3ου Ελληνικού Θερινού Σχολείου Τεχνητής Νοημοσύνης (με θέμα "Agents" - του HAISS'03-Agents), και τελεί υπό την αιγίδα και της ΕΕΤΝ (Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης). To CretaMASSS-2013/HAISS'13-Agents θα διεξαχθεί μεταξύ 22 και 26 Ιουλίου, στα Χανιά, στην Πολυτεχνειούπολη των Κουνουπιδιανών (στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών). Έχει επίσης την στήριξη και τελεί υπό την αιγίδα των ακόλουθων οργανισμών: - της ACM (Association for Computing Machinery) - πιο συγκεκριμένα του ACM-SIGART (ACM Special Interest Group on Artificial Intelligence) - του οργανισμού στήριξης της έρευνας για Πολυπρακτορικά Συστήματα στην Ευρώπη (EURAMAS - European Association for Multi-Agent Systems) - της ευρωπαϊκής δράσης Computational Social Choice ICT COST Action IC1205. Τα μαθήματα που θα παρουσιαστούν στο Σχολείο από διακεκριμένους Έλληνες και μή ερευνητές, προερχόμενους από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, θα άπτονται θεμάτων σχετικών με: Information Sharing in Large MAS, Teamwork, Game Theory, Economies and Markets, the Smart Grid, Robotics, Agent-Based Models (and their application in interpreting archaeological data), and Agent-Based Software Development. * Σημειωτέον πως θα δωθεί και ένας αριθμός υποτροφιών για την κάλυψη μέρους των εξόδων συμμετοχής των υποτρόφων, με βάση ακαδημαϊκά αλλά και γεωγραφικά κριτήρια. Οι σχετικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα. *

Ιούν-2013   Ημερίδα: "Προοπτικές της Εκπαίδευσης στην Υγεία με χρήση ηλεκτρονικών μέσων"

ΚΑΜ – Μεγάλο Αρσενάλι (14 Ιουνίου, 2013).
Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου Leonardo da Vinci, Transfer of Innovation, e-TRAWELSPA: e-TRAINING FOR WELLNESS IN SPA SERVICES (e-ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΥΕΞΙΑΣ ΜΕΣΩ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ SPA), Project No LLP-LdV-ToI-2011-RO-022, http://etrawelspa.upit.ro)

Απρ-2012   Kouretes @ German Open 2012

Magdeburg, Germany
Η ομάδα "Κουρήτες" θα συμμετάσχει στο Standard Platform League του RoboCup German Open 2012.

Ιούλ-2011   Kouretes @ RoboCup 2011

Κωνσταντινούπολη
Η κοινή μας ομάδα ρομποτικού ποδοσφαίρου "Noxious-Κουρήτες" θα διαγωνιστεί στο Standard Platform League (SPL) του RoboCup 2011 στην Κωνσταντινούπολη!

Οκτ-2010   Ρομποτικό Ποδόσφαιρο με τους Κουρήτες στην Ψηφιακή Εβδομάδα Αθηνών

Αθήνα (7-10 Οκτωβρίου 2010)
Οι Κουρήτες θα παρουσιάσουν αγώνες επίδειξης ρομποτικού ποδοσφαίρου με τα ανθρωποειδή ρομπότ Nao.

Σεπ-2010   Οι Κουρήτες στη Μικρόπολη

Αθήνα (23-26 Σεπτεμβρίου 2010)
Μια πόλη-θαύμα για παιδιά στην οποία συμμετέχουν και οι Κουρήτες, η ομάδα ρομποτικού ποδοσφαίρου του εργαστηρίου μας.

Μάι-2010   Πρωτάθλημα RoboCup SPL στο SETN-2010

ΣΕΤΝ-2010, Αθήνα (5 Μαΐου 2010)
Το 6ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Τενχητής Νοημοσύνης (ΣΕΤΝ) θα φιλοξενήσει ένα μικρό πρωτάθλημα RoboCup Standard Platform League (SPL) μεταξύ της ομάδας μας Κουρήτες και των ομάδων SPQR (Ιταλία) και Nao Team-Humboldt (Γερμανία). Επίσης, ο Μ. Γ. Λαγουδάκης θα παρουσιάσει σε προσκεκλημένη ομιλία τους στόχους και τις προκλήσεις του διαγωνισμού RoboCup.

Οκτ-2009   Ρομποτικό Ποδόσφαιρο με τους Κουρήτες στην Ψηφιακή Εβδομάδα Αθηνών

Athens Digital Week, Αθήνα (14-18 Οκτωβρίου 2009)
Οι Κουρήτες θα παρουσιάσουν αγώνες επίδειξης ρομποτικού ποδοσφαίρου με την Τούρκικη ομάδα Cerberus.

Οκτ-2008   Ρομποτικό Ποδόσφαιρο με τους Κουρήτες στο Φεστιβάλ Δημιουργικότητας της Φλωρεντίας

Festival della Creativita, Φλωρεντία (23-26 Οκτωβρίου)
Οι Κουρήτες θα παρουσιάσουν αγώνες επίδειξης ρομποτικού ποδοσφαίρου με την Ιταλική ομάδα SPQR.

Οκτ-2008   Ρομποτικό Ποδόσφαιρο με τους Κουρήτες στην Ψηφιακή Εβδομάδα Αθηνών

Athens Digital Week, Αθήνα (16-19 Οκτωβρίου)
Οι Κουρήτες θα παρουσιάσουν αγώνες επίδειξης ρομποτικού ποδοσφαίρου με την Ιταλική ομάδα SPQR.

Ιούλ-2006   AAAI-06 Συμπόσιο σε Auction Mechanisms for Robot Coordination

Βοστόνη, Μασσαχουσέτη, Η.Π.Α.

Μάρ-2006   Spring Course του φοιτητικού συλλόγου BEST του Πολυτεχνείου Κρήτης

Χανιά - Ελλάδα
Προγραμματισμός Ρομπότ - Δημιουργία Ευφυών Μηχανών



Ιούν-2004   3ο Σεμινάριο Κατάρτισης με θέμα «Εξόρυξη Γνώσης με Έμφαση σε Ιατρικές Εφαρμογές»

Χανιά Κρήτης, Ελλάδα
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Πολυτεχνείο Κρήτης το 3ο Σεμινάριο Κατάρτισης με θέμα «Εξόρυξη Γνώσης με Έμφαση σε Ιατρικές Εφαρμογές».

Μάρ-2004   IX Conference on Extending Database Technology (EDBT 2004)

Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάδα